Fanfare Alem

Fanfare Alem is een vrolijke en frisse muziekvereniging wat tot uiting komt in de muziekkeuze en haar in het oog springende rode uniform. Gezelligheid staat voorop zonder daarbij de prestatie uit het oog te verliezen. Een goede prestatie stemt immers iedereen tot tevredenheid. De muziekkeuze kenmerkt zich als populair en herkenbaar voor zowel muzikant als publiek.

Bij activiteiten als Koninginnedag, dodenherdenking (1x per drie jaar) en de intocht van Sinterklaas is Fanfare Alem present.
Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn het nieuwjaarsconcert, de leerlingenavond, deelname aan de jeugdmuziekdag Bommelerwaard en de donateuractie in Alem.
Fanfare Alem geeft regelmatig een uitwisselingsconcert met andere muziekverenigingen, is present bij serenades t.g.v. jubilea en heeft enkele keren deelgenomen aan concoursen.
Daarnaast organiseert het regelmatig (1x per twee à drie jaar) een muziekweekend in Alem. Sinds 1967 hebben hieraan reeds meer dan 12.000 muzikanten uit binnen- en buitenland deelgenomen.

Fanfare Alem

Ook staat sinds 1991 deelname aan het tweejaarlijkse festival Muziekcup Bommelerwaard, met medewerking van alle Bommelerwaardse harmonieën en fanfares, voor Fanfare Alem op het programma. Meerdere keren is een 1e prijs van de vak- of publieksjury in de wacht gesleept.
Niet zonder trots kan worden geschreven dat het idee voor dit festival te danken is aan Peter Lammers, onze toenmalige dirigent. Het bestuur van Fanfare Alem heeft daarna de handschoen opgepakt en, met medewerking van andere verenigingen, een en ander verder uitgewerkt. Het gevolg is een festival met deelname van ± 1.000 muzikanten.

Fanfare Alem heeft sinds 1970 ook een muzikale uitwisseling met Musikgesellschaft Lenk uit Lenk (Berner Oberland) in Zwitserland. In 2010 zijn onze Zwitserse vrienden voor het laatst een week te gast geweest in Alem, in oktober 2011 heeft Fanfare Alem een tegenbezoek gebracht aan Lenk.

Meer informatie vindt u op www.fanfare-alem.nl.