Herberg "Het Hart van Alem"

De herberg is gevestigd in een markant en historisch pand "aan de kop van Alem". Als u Alem binnen rijdt dan kan de herberg u niet ontgaan. De oudste keldermuren onderin het pand dateren van rondom 1750. Sindsdien is de herberg enkele malen verbouwd en kende het diverse bestemmingen, waaronder voornamelijk horeca.

In vroeger jaren deed het pand aan de St. Odradastraat dienst als Veerhuis. De Maas stroomde "boven over" Alem heen. Onder aan de dijk was de aanlegplaats van het pontje van Alem naar Rossum. Toen in de jaren '30 van de vorige eeuw ten behoeve van de scheepvaart de grote kanalisatie van de rivier de Maas werd uitgevoerd, werd de Maas vanaf de bocht na Kerkdriel tot de bocht bij Sluis St. Andries doorgetrokken. De noordelijke omloop van de Maas werd deels gedempt en werd voorzien van een weg die tot op heden de vaste verbinding vormt met Rossum, Zaltbommel en Kerkdriel.

Het Hart van Alem

Het pand verloor hiermee haar bestemming als Veerhuis, maar bleef niettemin in gebruik als café, pleisterplaats en huisartsenpost in tijden van nood. Tot 1990 was het pand drie generaties in bezit van de familie van Ingen en stond het bekend als "Café Van Ingen". Na die tijd werd het omgedoopt tot "Herberg Het Hart van Alem", en die naam draagt het tot op heden nog steeds.

Sinds 2011 is Herberg Het Hart van Alem eigendom van René van der Aa en Angelique van Herwijnen. Zij zijn de uitbaters van de herberg met een Bed & Breakfast, Grand Café en een Wijnkoperij. De B&B is gevestigd in het achtergelegen monumentale koetshuisje.

Meer informatie over openingstijden en het reserveren van de B&B vindt u op onze website.

www.hethartvanalem.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0418 - 637345 | 06 - 1219 3994


Herberg het Hart van Alem Herberg het Hart van Alem  Herberg het Hart van Alem